Acne behandelingEN

Wat is acne?

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening, die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan ontnemen.

Hoe ontstaat acne?

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

Wat is de behandeling?

Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen en blijft een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht.

Om ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft, zijn er een aantal maatregelen noodzakelijk.

  • Het dagelijks gebruik van producten is noodzakelijk
  • Het regelmatig ondergaan van een speciale acne behandeling, waarbij de poriën diep worden gereinigd.
  • Een laser behandeling om bacteriën te doden, deze kan na 1 behandeling al 50% reductie geven op de aanwezige ontstekingen. Na een kuur van 3 keer, worden de beste resultaten verkregen en is 85% van de ontstekingen verdwenen.

U kunt bij de praktijk terecht voor 2 verschillende acne behandelingen: een speciale gezichtsreiniging (diepreiniging) en een laserbehandeling. Wilt u meer weten over de tarieven? Kijk dan op onze tarieven pagina.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Bel Bregetta van den Haak (of stuur een bericht via WhatApp) op 06-26250728.