IPL Ontharing Noordwijk? Happiness aan Zee voor uw IPL behandelingen.

Scheren, harsen, waxen…. het verwijderen van overtollig haar kan een vervelend en soms zelfs pijnlijk klusje zijn! Bent u het zat om elke keer weer met een scheermesje of epileerapparaat uw benen, oksels en bikinilijn haarloos te maken? Ook klaar met de rode bultjes en de toch vaak pijnlijke behandelingen zoals harsen? IPL Noordwijk, IPL ontharing is de oplossing! Overbeharing is een vervelend verschijnsel. Het brengt niet alleen praktische, maar ook emotionele problemen met zich mee. Zowel voor mannen als voor vrouwen.

IPL ontharing voor een permanent resultaat door Happiness aan Zee in Noordwijk

Permanent ontharen met behulp van IPL techniek is nu mogelijk! Met IPL ontharing heeft u altijd een glad gevoel en kunnen de scheermessen, epileerapparaten en pincetten voorgoed de deur uit. Een nieuw, revolutionair ontharingssysteem dat zorgt voor definitief ofwel permanent ontharen. Happiness aan Zee in Noordwijk gebruikt de nieuwste IPL/RF techniek.

Wat is IPL ontharing?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Door middel van zichtbaar hoog-energetisch gepulseerd licht dat direct op de huid wordt gericht zal – vrijwel pijnloos – alle ongewenste lichaamsbeharing ‘definitief’ verwijderd worden.
IPL ontharing is de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Hoe werkt IPL ontharing?

Haren groeien uit haarzakjes. In de haren bevindt zich het stofje melanine. Dit stofje  is het pigment dat huid, haar en ogen kleur geeft. Er zijn 2 soorten melanine:

  • eumelanine
  • feomelanine

Eumelanine is donkerbruin tot zwart. Dit vinden we in donker haar. De in het haar aanwezige hoeveelheid Eumelanine is mede bepalend voor het slagen van een behandeling.

In blond en rood haar bevindt zich geen eumelanine maar feomelanine. De IPL behandeling werkt hier niet op. Vandaar dat we voor dit type RF licht gebruiken in combinatie met IPL.

Melanine is het sterkst aanwezig in haren die zich in de groeifase bevinden. Daarom zijn alleen de haren die zich in de groeifase bevinden vatbaar voor het licht van een IPL flitslamp. Het proces van ontharen met de IPL/RF is gebaseerd op het selectief vernietigen van de haarwortel met behulp IPL(warmt de haren op) en RF ( krijgt zijn geleiding d.m.v. warmte en vernietigt de haarwortel)

Omdat normaal gesproken slechts 20 % tot 30 % van het haar zich in de groeifase bevindt is na 1 behandeling in werkelijkheid dus hooguit 20% tot 30% van het haar behandeld. Helaas is het niet mogelijk exact te voorspellen wanneer een haar in de groeifase is. Dit betekent dat meerdere behandelingen (veelal 5 of 6 tot soms 8 of meer) nodig zijn met een tussentijd van 1 maand voor bikinilijn, oksels en het gezicht. Voor de rest van het lichaam bedraagt de tussentijd 2 maanden. Zo kunnen we er zeker van zijn dat elke haar ten minste 1 maal wordt behandeld.

Huidtype en haarkleur – de hoeveelheid eumelanine en dus de geleidbaarheid naar de wortel van de haar toe – zijn mede bepalend voor het resultaat.

Studies

Wetenschappelijke studies in de USA hebben aangetoond dat 70% van de personen die 4 behandelingen met een interval van 1 maand hebben gehad, na 8 maanden al heel tevreden is met het tot dan toe behaalde resultaat.
Ook zijn er in Amerika uitgebreide klinische studies gedaan naar het IPL systeem voor definitief ontharen. Deze mag dan ook van de toonaangevende FDA (Food and Drug Administration in de USA ) de term “permanente haarreductie” voeren. Dit is absoluut een predicaat van veiligheid en betrouwbaarheid!

Veel gestelde vragen over IPL Ontharing:

Zijn er uitzonderingen?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde en grijze haren bevatten nauwelijks of helemaal geen pigment en zijn daarom niet te behandelen met de oude methode IPL ontharing. Laat u dus nooit verleiden door bedrijven die anders beweren! Onze apparaten bevatten deze  speciale Radio frequentie(RF)  methode WELZe zijn In staat om lichte haren en donkere huid te behandelen.
Wij zullen altijd zelf  beoordelen of behandelen mogelijk is.  Met RF of andere speciale apparatuur  is er wel resultaat te verwachten in deze categorieën.

Is het echt veilig?
Ja, het is volledig veilig. Het licht dringt tot slechts enkele millimeters diepte in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit wordt het licht omgezet in warmte en doet het dus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren beschadigd raken die vlakbij de haarzakjes liggen.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met deIPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haren per flits uitgeschakeld. Een paar damesbenen of de rug van een man kunnen veelal binnen een half uur behandeld worden. Kleinere oppervlakken zoals bv. bovenlip of bikinilijn gaan natuurlijk nog veel sneller.

Is permanent ontharen pijnlijk?
Als de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. De ontstane warmte tijdens de behandeling is te vergelijken met het gevoel van zonnebrand. Door de nieuwe techniek met toevoeging van RF is de behandeling vrijwel pijnloos geworden. Er kan na de behandeling lichte prikkeling en wat warmtesensatie ontstaan door de RF. Als deze er is verdwijnt het al snel, meestal binnen enkele uren en het is niet hinderlijk.

Is het mogelijk om het haar alleen maar uit te dunnen?
Helaas is dat niet goed mogelijk omdat het lichaam de haartjes in een onregelmatig patroon aanmaakt. Het resultaat wordt dus een onvoorspelbaar geheel van kale en nog behaarde oppervlakken. Met ca 3 behandelingen zou dit wel tot een bevredigend resultaat kunnen leiden.

Kan ik zonnen? (of onder de zonnebank?)
Vanaf ca. 2 dagen (bij licht zongebruik)  tot meerdere weken bv: 1 week op zonvakantie daarna 1 week geen ipl, 2 weken zonvakantie , 2 weken geen ipl behandeling etc. etc.  Als zoncontact onvermijdelijk is, bevelen wij een zonnebrandcrème aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock).  Een aantal weken na de behandelingen het gebruik van sunblock nog even voortzetten.

Is het gebruik van zelfbruiningscremes toegestaan?
Zelfbruiners bevatten een stof die een reactie met licht aangaat. Daarom wordt het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Is behandelen op moedervlekken mogelijk?
Ja, ontharen op moedervlekken is goed mogelijk, maar alleen als het ‘rustige’ moedervlekken zijn (regelmatig van vorm en kleur, niet jeukend en niet veranderend)

Mag ik direct na het behandelen van een oksel deodorant gebruiken?
Nee, we raden aan daar minstens een halve dag mee te wachten tot de huid weer rustig is.

Hoe snel is het resultaat te zien?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek!
Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn daarom tussen de 5 tot max 12  behandelingen nodig om een “permanent” resultaat te bereiken. Onder invloed van b.v hormonen kunnen er zich weer nieuwe haarfollikels zich gaan ontwikkelen deze zullen opnieuw behandeld moeten worden. Afhankelijk per persoon kan er, 1 tot 5 jaar na de behandeling  er een onderhoudsbehandeling nodig zijn.

Voor mannen en vrouwen?
De IPL is zowel geschikt voor dames als heren.

Is de leeftijd van invloed?
De IPL is voor mensen van alle leeftijden geschikt.

En jongeren?
Bij jongeren is het lichaam misschien nog maar net begonnen de haren te laten groeien. Ontharen kan dan wel, maar is veel minder zinvol.

Worden de IPL behandelingen vergoed door mijn verzekeraar?
Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid van een vergoeding. Of dit bij u van toepassing is dient u echter zelf na te lezen in uw polisvoorwaarden of bij uw verzekeraar na te vragen, want het kan mede afhangen van de keuze van uw pakket.

Wanneer ontharen we niet?
Bij o.a. epilepsie
zwangerschap en borstvoeding
koorts of infecties
pacemaker
gordelroos
verse operatielittekens
kanker
metalen in of onder de huid waar we behandelen
tatoeages
Bij bv. eczeem en psoriasis ontharen we wel, waarbij de actieve plekken absoluut vermeden worden. Helaas merken wij soms dat er bedrijven zijn die beweren dat alles onthaard kan worden. Zoals we hierboven ook uitgelegd hebben is dit niet zo.
Indien wij van mening zijn dat er geen resultaat kan worden verwacht dan zullen wij – hoe teleurstellend ook voor u – niet tot behandelen overgaan!
Prijslijst IPL Ontharing GelaatPrijs
Laser ontharing: Wenkbrauwen tussenstuk€ 40
Laser ontharing: Kaaklijn (incl. bakkebaarden)€ 85
Laser ontharing: Wangen (incl. jukbeenderen)€ 75
Laser ontharing: Bovenlip€ 75
Laser ontharing: Kin€ 75
Laser ontharing: Bovenlip + kin€ 125
Laser ontharing: Hals€ 65
Laser ontharing: Gehele gezicht (excl. hals)€ 139
Prijslijst IPL Ontharing LichaamPrijs
Laser ontharing: Nek€ 69
Laser ontharing: Schouders€ 99
Laser ontharing: Oksels € 75
Laser ontharing: Bovenrug (tot taille)€ 140
Laser ontharing: Onderrug (driehoek)€ 95
Laser ontharing: Gehele rug + schouders€ 280
Laser ontharing: Borsten vrouw (inclusief tepelhof)€ 79
Laser ontharing: Borst man€ 129
Laser ontharing: Maagstreek€ 80
Laser ontharing: Streep of driehoek (navel tot bikinilijn)€ 55
Laser ontharing: Onderbuik€ 75
Laser ontharing: Bikinilijn€ 100

Voor meer informatie: bel of Whatsapp naar: 06-26250728.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.